Ti si ovdje : Home // Priče // Vaši tekstovi // 12:05 je

12:05 je

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Ponedjeljak, 06 Listopad 2008 22:53

Iz dana u dan svjedoci smo zamršenih događanja u BiH. S svim strana vrši se veliki pritisak na Hrvate, njihova prava i sve što ih čini konstituivnim narodom. Kad se rekapitulira samo zadnjih pet godina, čovjeku se vrti u glavi, gdje, kako i na koji način smo stjerani u ugao, uskraćeni i onemogućeni da bilo što napravimo, što bi nas izvuklo iz ove nenormalne situacije.

Svi kao da su pali u neki trans nesposobnosti, zaokupljeni svojim stranačkim mućkama, neobazirujući se ama baš skoro nikako što se dešava u sarajevskim kuloarima. A upravo u toj kuhinji spremaju nam objed od kojeg bi i sami pocrkali da ga samo i okušaju.

 Hrvatske stranke, rasparčane, potkupljive i isključivo orjentirane da se malo omrse vlasti na lokalnoj razini, više nego jedno desetljeće su dopustili da se s Hrvatima na njihovim povijesnim krajevima, postupa kao sa kakvim banditima ili novopridošlicama, koji dakako u civiliziranim zemljama isto imaju svoja prava.

Na vrlo lukav način sarajevska vrhuška inozemnim predstavnicima prosipa priču o nekoj multikulturnoj Bosni i Hercegovini, a u praksi provodi podmuklu politiku preglašavanja, potiskivanja i uskraćivanja Ustavom i zakonima zajamčenih prava.

Bitka za raspodjelu ove nesposobne države odavno je otpočela, no samo Hrvati miruju, bulje ukočeno i neshvaćaju da im druga dva naroda već odavno rade o glavi, posebno onaj kojeg sami dobrim djelom iz svog proračuna financiraju. Apsolutno nenormalno.

Dolaskom svakog novog Visokog predstavnika nada u bolju budućnost bila je sve veća, a rezultat nakon odlaska istih sve pogubniji.Kazna je to za vlastitu nesposobnost i uzdanje da će se drugi izboriti ili zaštititi naša prava. Kardinalna je to greška, koje mnogi uopće nisu ni svjesni. Da jesu nebi bilo ovako. Slaba je utjeha i to što su mnogi od njih kasnije priznali da su Hrvati ugroženi, a sami nisu ni pedlja pomakli da to zaustave.

Više je nego vrijeme da se napokon konstituira Hrvatski narodni sabor i donesu akti za osnivanje Hrvatske Republike Herceg-Bosne, preko koje jedino možemo ostvariti svoja prava kao narod i zaustavi ovu kataklizmu. Ne treba se obazirati na međunarodne faktore. Dosta smo  njihovim mućkama nasjeli. Nisu oni ti koji tu prebivaju, o čijoj sudbini se radi i s kojima se postupa na ovakav antidemokratski i necivilizacijski način.

Dosadašnji razvoj događanja samo dokazuje i potvrđuje da BiH na ovakvim osnovama nemože nikako opstati. Njezina sudbina može biti samo u savezu tri ravnopravne cjeline ili cijepanju.  Dovoljno je samo otvoriti oči i “uključiti” mozak.

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 2550 posjetitelja online

Novi komentari