Ti si ovdje : Home // Novosti // Humor // MMF "Biblija"

MMF "Biblija"

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Srijeda, 29 Travanj 2009 06:04

MMF "Biblija"

knjigaJednom su u nekom afričkom mjestu misionari lokalnom stanovništvu dijelili Biblije. Knjige su doslovno razgrabili, a svećenici su bili prezadovoljni. Ne zadugo. Shvatili su da u fini papir na kojemu je tiskano Sveto pismo Afrikanci motaju duhan i marihuanu. Ne priznajući poraz, misionari su im ponovno podijelili Biblije, a uvjet je bio da prije rolanja svatko pročita istrgnuti list. To se pokazalo dobrim jer su se domaćini držali obećanje. U slijedećoj rundi bi trebali da citiraju tekst prije nego što smotaju list, a u završnoj duh te knjige bi trebao sasvim da zaživi u njima. Nemojte se iznenaditi ako za par decenija budemo imali tisuće afričkih svetaca.

I dok Afrikanci traže put do prosvetljenja, Nijemce put zadnjih mjeseci obično vodi do obližnjeg trgovca automobila. Treba zamjeniti staru kantu i kasirati uz to 2500 eura premije. Ne završe sva isporučena vozila na otpadu, kako je država to predvidila, nego dosta njih ugleda afričko sunce. U ovom slučaju, na kraju krajeva je porezni obaveznik taj koji je smotan. Možda nebi bilo loše i njima dati Sveto pismo, ako ga već nisu dobili od osobe s povjerenjem gdje inače nabavljaju nesmotano?

Hrvatska i Bosna i Hercegovina u narednih bi mjesec dana trebale zaključiti sporazum koji će onemogućiti da osuđeni za kaznena djela u jednoj od dvije države izbjegnu služenje kazne bijegom preko granice i na temelju posjedovanja dvojnog državljanstva, izvještava nedavno jedan dnevnik. čini mi se da je netko sam sebi stao na rep.

I dok neki kroje svoju sudbinu, u gospodarstvu nije ništa bolje. Tako je “Potrošačka košara u BiH skuplja od RH i Srbije” - Kako i nebi, kad se u njoj nalazi samo janjetina, pršut i livanjski sir. Voće i povrće kupuju samo oni koji nemaju dicu da “skoknu” do susjedovog voćnjaka ili vrta. Oni u gradu taj nedostatak rješavaju tako da na “ručak” idu kada završi pijaca.

Ni svinjska gripa im neće promjeniti košaricu, jer skoro da nema bolesti životinja koje Bosanci i Hercegovci nisu doživjeli. Imuni su na sve. Jedino o gušterima i zmijama još nisu pisale novine.

U blizini kuće poznatog graničnog provokatora Joška Jorasa sanitarna inspekcija iskopala je truplo uginule životinje. Slovenci protestiraju, naši uzvraćaju, a oni ekstremniji bi volili samo jedno - da ga vide uz voljenu mu kobilu. Dotični je na zemju iznad rupe zasadio čak i cvijeće, i time se pridružio akciji »Više cvijeća manje smeća« što je propagira Hrvatska turistička zajednica.

Tako svi čine sve moguće da nam ova turistička sezona bude bar imalo slična kao zadnih godina, inače će nam MMF(IWF) podjeliti svoju “Bibliju”. A nju smo već popušli, prije nego je ugledamo!

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 2624 posjetitelja online

Novi komentari