Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // (Sarkastično) između redaka

(Sarkastično) između redaka

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Petak, 16 Siječanj 2009 00:50

pismoJedan poznati hrvatski list ovih dana u samo par rečenica pojasni nam gdje se stvarno nalazimo. U ironičnoj naslovnici “Konačno imamo Hrvatsku! stoji: “Radimo kod Austrijanaca. Plaću podižemo kod Talijana. Šopingiramo kod Slovenaca. Telefon plaćamo Nijemcu. Točimo gorivo kod Mađara. Lijekove kupujemo kod Amerikanaca. Zakone nam propisuje Belgijanac. Sudi nam Nizozemac”. Za one koji još spavaju, “dobro jutro!”.

U BiH i u ovoj godini ide sve svojim tokom. Odnosno ne ide ništa. Ta “država” puca po svim šavovima. Navodno je hoće ove godine ponovno da “operiraju”. Ali kroničnom pacijentu izgleda stvarno niko više nemože pomoći. Mnogi su mišljena da bi pametno bilo rasprodati mu samo organe.

češki umjetnik David černý u jednom svom radu narugao se Bugarima, piše tisak. U stereotipnom djelu prikazao im je zemlju kao zahod “čučavac”. Isti smatra, a o tome se puno nepiše, da se uspjeh umjetnika može izraziti ako se preračuna koliko isti u svom umjetničkom stvaranju “potroši” sperme. Treba 30 litara, kaže ovaj kontroverznjak.

“Depresija može biti korisna, kažu znanstvenici”. Kažu oni svašta. Oni koji je nisu preživjeli nemogu to potvrditi.

Burze nastavljaju i dalje da klize. Sve u skladu s ovogodišnjom zimom. Ali zato je “Kina pretekla Njemačku i postala treća svjetska gospodarska sila”. Pa nek’ sada neko kaže da se ne isplati sve kopirati.

“EU zabranio smrtnosne pesticide”. Dobro su se sjetili. Ali godinama prije toga bitnije im je bilo da normiraju dužinu krastavca ili oblik banane.  To toliko o prioritetima.

češki nadbiskup, kardinal Miloslav Vlk kaže “Europa će biti muslimanska”. Neznam. Sijećam se da je se nekad također tvrdilo “Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska”. Zato nam jedna novinarka u svojoj kolumni savjetuje “Pravite dicu početkom travnja”. Eto, u današnje doba za sve dobiješ neki savjet.

Proleterska nam izgleda i Hrvatska koja si je često puta dopustila i dopušta da joj drugi stavljaju omču oko vrata. S tim u vezi jedan domoljubni list prenosi mišljenje nekog blogera: “Talijani uzeli more, Slovenci što požele, Srbi 12.000 hektara na Dunavu, Crnogorci 50.000 hektara mora, Bosanci što požele i kada hoće, još samo treba da nam i Makedonci traže dio Istre…” A zaboravio je Albatrose. Pa valjda ćemo po “načelu pravednosti” kako nam to Kekeci podmuklo vole reći. E da su to samo pošalice!

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 353 posjetitelja online

Novi komentari