Ti si ovdje : Home // Novosti // Duhovnost // STVARI NISU UVIJEK ONAKVE KAKVIMA SE čINE

STVARI NISU UVIJEK ONAKVE KAKVIMA SE čINE

IspisE-mail Autor Milan Krišto Petak, 06 Lipanj 2008 11:31

aneo


J
ednoga dana dva su se anđela putnika zaustavili ispred lijepe kuće. Zamolili su vlasnika da ih primi na konak. Bila je to kuća jedne vrlo bogate obitelji. Vlasnik je bilo neljubazan i nevoljko ih primio. Nije im ponudio smještaj u gostinskoj sobi niti u dijelu gdje  su druge sobe njihove vile. Umjesto toga dali su im mali prostor u hladnom podrumu kuće. Dok su raspremali ležajeve na podu, stariji anđeo ugledao je jednu pukotinu na zidu, i odmah ju popravio. Mlađi anđeo ga je upitao: “Zašto si to napravio? Oni to ničim nisu zaslužili.”  Stari anđeo zagonetno odgovori: “Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine”.

Slijedeću noć, anđeli su došli prenoćiti u kuću jednog vrlo siromašnog para. Skromni muškarac i njegova žena bili su vrlo gostoljubivi. Nakon što su sa njima podijelili ono malo hrane što su imali, bračni par je smjestio anđele na spavanje u njihov bračni krevet gdje će se moći dobro odmoriti.

Kada su se slijedeći dan probudili, anđeli su pronašli gospodina i njegovu suprugu u suzama. Jedina krava koju su posjedovali i čije je mlijeko bilo njihov jedini izvor prihoda, ležala je mrtva na polju. Mlađi anđeo bio je bijesan i upita starijeg anđela: “Kako si to mogao dozvoliti? Prva obitelj je bila bogata i imala je sve i bez obzira na njihovu neljubaznost ipak si im pomogao zakrpavši rupu u zidu. Ova skromna obitelj imala je malo toga, bila je spremna sve podijeliti s nama a ti si, iako si mogao to spriječiti, dozvolio da im ugine krava”.

“Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine”  opet mudro odgovori stariji anđeo pa nastavi:

“ Vidiš, kada smo bili u podrumu one vile, primijetio sam kako se u onoj pukotini na zidu vidjelo sakriveno zlato. Obzirom da je ta obitelj opsjednuta novcem i bogatstvom, izgubila svaki ljudski osjećaj, zatvorio sam pukotinu tako da im onemogućim pristup tom zlatu.” Pa nastavi dalje:
“Noćas, dok smo spavali u krevetu siromašne obitelji, anđeo smrti došao je po ženu ovog seljaka, a ja sam mu dao kravu.”

aeli“Pa doista dakle, stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine” zaključi mladi anđeo.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 321 posjetitelja online

Novi komentari