Ti si ovdje : Home // Novosti // Humor // Majmunska posla

Majmunska posla

IspisE-mail Autor Pisma iz Njemačke Nedjelja, 24 Svibanj 2009 00:00

“Zeleneee oči bile su moje….”

Hrvatska se ovih dana za krpanje brojnih rupa zadužila na međunarodnom tržištu izdavanjem euroobveznica u visini od 750 milijuna eura. Ništa novo osim samohvale Vlade koja je stvar doslovice naopako okrenula i sve prodaje kao “dokaz da se pozitivno ocjenjuje sve što radimo u Hrvatskoj”. Isto kao da bulemičar kaže da je dobro jeo.

majmunDok se u nas modificira mozak naroda, u Japanu to rade s majmunom koji svijetli zeleno kada ga se izloži ultraljubičastom (UV) zračenju i to na taj način da su mu umetnuli gen za zeleni fluorescentni protein. Ako ovako nastave papagaji će dobiti ozbiljnu konkurenciju.

A domaći papagaji koji preko sms-a rabe dijakritičke znakove ć, č, đ, š, ž plaćaju više nego drugi, jer navodno serveri ne mogu prepoznati »naša« slova, te se tijekom slanja znatno povećava obujam poruke. Ma naravno, majmun može pozeleniti a telekomunikacijski operatori nisu u stanju da u jutarnjoj pauzi naprave par izmjena na software-u. Bilo bi i čudno ako se uzme u obzir da je prošle godine u Hrvatskoj naplaćeno slanje 3,7 milijarda sms poruka. Što je u zapadnim zemljama normalno kod nas se plaća dodatno. U mnogim jezicima ima takvih znakova. Da je se Bill Gates nečeg sličnog za svako slovo dosjetio, konto bi mu bio zeleniji nego svi tropi zajedno.

Sve mi se čini da se mnogi kod nas igraju japanskih posla i to bez ikakvih proteina. Bitno je da se lova okreće. Kažu da i stolica zna pozeleniti (oksidira). Ivina sigurno neće. Svejedno, kad dođe naplata svega što su nam zadnjih godina “dobrog uradili”, skoro svi wc-i biti će zaštopani. Do tada pazite na svoju “bulemiju” i ne zaboravite na č, ć… da nebi neko pomislio da su Marsovci već među nama.

Autor: Susjed.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 308 posjetitelja online

Novi komentari