Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // In memoriam - Milan Mihaljević

In memoriam - Milan Mihaljević

IspisE-mail Autor Administrator Srijeda, 17 Srpanj 2019 10:47

Milan_Mihaljevic_2019Dana, 15.7.2019.godine, napustio nas je Milan Mihaljević u 88. godini života. Posljednji ispraćaj obavit će se 17.7.2019.godine u 16.00 sati na groblju u Zagoričanima.
Sin Nikole i Rose, rođen 21. ožujka 1932. u Zagoričanima, gdje je živio sa pokojnom ženom Zorom s kojom je porodio trinaestero djece.
Pučku školu završio u Livnu, a gimnaziju u Vukovaru. Kao slikar amater imao je izložbe u Vukovaru, Borovu, Osijeku, Jajcu i Livnu.
Prvu likovnu naobrazbu stekao je kod poznatog Gabrijela Jurkića na Gorici. Zatim odlazi u Beč gdje se upisuje na likovnu akademiju. Zbog nesnalaženja u velikom gradu, prvenstveno zbog neznanja jezika, sam napustio likovnu akademiju.
Uz slikanje se, duži niz godina, bavio fotografiranjem. Omiljeni likovni pravac mu je realizam, ali prema vlastitoj izjavi, sam sebe našao radeć sa špahtlom, a manje s kistom. Nekada je volio slikati portrete, a pred kraj života najviše slika krajolike i oblake. Želja mu je bila ako ga posluži zdravlje - volje i inspiracije je imao - da napravi izložbu s naslovom "Oblaci nad livanjskim krajolicima".
Najveće mu je životno bogatstvo bilo njegovih trinaestoro djece.
milan_mihaljevic_osmrtnica&
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 2347 posjetitelja online

Novi komentari