Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Početak izgradnje vodovoda

Početak izgradnje vodovoda

IspisE-mail Autor Venancije Mihaljević Nedjelja, 06 Siječanj 2008 12:16

kap

Izgradnjom prvih pet kilometara vodovodne mreže prema naselju Stupe u livanjskoj općini, počela je realizacija projekta o kojem su generacije Livnjaka sanjale.
Prema riječima livanjskog gradonačelnika: "Riječ je o livanjskom prstenastom vodovodu, investiciji vrijednoj više milijuna eura. Prvih pet kilometara tog vodovoda, vrijedni oko 400 tisuća KM, bit će u funkciji od početka sljedeće godine".
Prije nego što se okončaju radovi na toj vodovodnoj dionici, krenut će se s iskopima kanala i polaganje magistralnog cjevovoda od mjesta Zastinja prema Biloj. U Biloj taj cjevovod će se granati u dva kraka. Jedan će ići prema livanjskom selu Srđevići, pa sve do Golinjeva, a drugi prema Lipi, pa sve do Rujana, kazao je Luka čelan.
On je dodao da je i natječaj za izgradniu vodovoda za Zagoričane i Potočane pri kraju te da izgradnja glavnog vodospremnika kapaciteta 1 500 metara kubičnih u Zastinju kreće ovih dana, te da će biti gotov  do kraja 2008.godine, te se vrijednost ovih radova procjenjuje na 350.000,00KM.
Livanjski načelnik najavio je realizaciju još jednog projekta -izgradnja kanalizacijske mreže u gradskom naselju Brina, a stvorene su i sve pretpostavke za oživljavanje druge gospodarske zone. Uz već postojeću na Begovači, nova gospodarska zona trebala bi niknuti nedaleko od bivše tvornice boja i lakova Unimax, a po čelanovim riječima, očekuje se da će samo ta zona u Livnu uskoro donijeti oko 200 radnih mjesta.
Vrijedi također istaknuti da će Livno uskoro dobiti i obnovljen središnji gradski trg, a ako bude teklo sve prema planu, i obnovljenu općinsku zgradu, obećao je livanjski načelnik Luka čelan.


cijeviMinistar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Damir Ljubić je 04.12.2007. u Sarajevu s predstavnicima osam općina, među kojima je bio i livanjski gradonačelnik Luka čelan, u FBiH potpisao ugovore o prijenosu novčanih sredstava za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u tim općinama, a koja su osigurana iz rebalansa proračuna FBiH za ovu godinu.
Riječ je o općinama: Livno, Travnik, Široki Brijeg, Ljubuški, Prozor-Rama, Ključ, Vitez i čitluk, a radi se o ukupnom iznosu od dva miliona KM.
Također je sa predstavnicima općina izvršio i pripremu potrebne dokumentacije za prijenos sredstava, koji će biti izvršen u prvoj polovini 2008. godine

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 1753 posjetitelja online

Novi komentari