Ti si ovdje : Home // Novosti // Kultura // Hrvoje Mihaljević - I.dio

Hrvoje Mihaljević - I.dio

IspisE-mail Autor Venancije Mihaljević Srijeda, 13 Veljača 2008 18:53

BELI MANASTIR – U četvrtak, 4. siječnja, u prostorijama Druge srednje škole u Belom Manastiru započeo tečaj crtanja, slikanja i modeliranja. To je drugi po redu ovakav tečaj koji slobodni umjetnik, slikar, kipar i dizajner Hrvoje Mihaljević vodi u školi, a cilj je darovite učenike educirati o crtanju, slikanju i modeliranju kako bi u budućnosti samostalno mogli stvarati umjetnička djela.
Naime, u školi je za talentiranu djecu mali broj sati likovnog odgoja i upravo će im takvi tečajevi to djelomice nadoknaditi.


Trinaest polaznika, učenika Druge srednje škole, do Uskrsa će pohađati besplatan tečaj i proći tzv. blic-program i rad s kombiniranim tehnikama.Tijekom tečaja mladi će polaznici svladati tehniku crtanja koja je temelj svega, zatim osnove slikanja te modeliranje u glini i gipsu u kombinaciji s kožom i staklom. Djela koja će nastati na satima modeliranja bit će dekorativna, ali će imati i uporabnu vrijednost.

Voditelj tečaja ističe kako je najvažniji upravo praktičan rad jer bez njega nema napretka. Svoje učenike pohvaljuje i vjeruje da će oni s vremenom postizati sve bolje rezultate, ali istodobno naglašava kako se na našim prostorima nedovoljno pažnje i vremena posvećuje radu s mladima, posebice onim talentiranima, a Baranja ih zasigurno ima.

Ivana Vidak učenica je 4. razreda i ističe kako su ovakvi tečajevi svakako dobrodošli, posebice kada mladi iz škole sve više bježe i borave u kafićima. Tečaj crtanja, slikanja i modeliranja savršen je način da učenike zadrži u školi i nakon nastave.

– Ovdje sam ponajprije zbog ljubavi prema umjetnosti, a već sam pohađala neke slične tečajeve, primjerice u Batini i Podolju, gdje sam završila tečajeve oslikavanja boca – rekla je Anita Šanta, učenica 2. razreda.

Mladi će na kraju tečaja svoja novonastala djela izložiti na zajedničkoj izložbi. U jesen počinje druga faza te nastavak tečaja, a sličan se projekt planira i u belomanastirskoj gimnaziji.SlavonskiDOM – Lj. Habuš, 12.1.2007.
www.skolica.org
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 2578 posjetitelja online

Novi komentari