Ti si ovdje : Home // Novosti // Duhovnost // Raj i pakao

Raj i pakao

IspisE-mail Autor Antonio Ivković Četvrtak, 31 Srpanj 2008 14:22

put_u_rajJednog je Dana Svetac imao priliku popričati s Bogom te Ga upita: -Gospodine, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgleda Pakao i Raj. Bog odvede sveca do dvaju vrata. Otvori jednu od dvaju vrata i dozvoli mu DA pogleda unutra. Na sredini sobe, stajao je veliki okrugli STOL. Na sredini stola, nalazila se velika posuda s jako finom i mirišljavom hranom. Svetac osjeti kako mu naviru sline na usta. Osobe koje su sjedile za stolom bile su izrazito mršave, ljubičaste boje i bolesnog izgleda. Izgledali su svi izgladnjelo. Imali su žlice sa jako dugačkim drškama koje su bile pričvrščene na njihove ruke. Svi su mogli dohvatiti tanjur S hranom i uzeti malo, no kako je drška žlice bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta. Sveti se čovjek stresao na sam pogled njihovog jada i
njihovih patnji.


Bog reče: - Upravo is vidio pakao.

Bog i čovjek uputiše se prema drugim vratima. Bog otvori druga vrata. Scena koju je čovjek ugledao bila je identična prethodnoj. Bio je tu veliki okrugli STOL, posuda prepuna fine hrane, koja mu je opet natjerala slinu na usta. Osobe za stolom su isto imale žlice dugih dršaka. No ovaj su put, osobe bile dobro nahranjene i sretne, te su razgovarale međusobno zadovoljno se smješkajući.

Sveti čovjek reče bogu: - Ne razumijem!
- Jednostavno je - odgovori Bog. Sve ovisi o jednoj vještini. Oni su naučili hraniti jedne druge dok drugi NE misle ni na šta osim na sebe same.

Kada je Isus umro na križu, mislio je na tebe.
Komentari (0)add comment

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 2786 posjetitelja online

Novi komentari