Ti si ovdje : Home // Novosti // Vijesti iz kraja // Božićno okupljanje - FRAMA Vidoši

Božićno okupljanje - FRAMA Vidoši

IspisE-mail Autor J. Perković Utorak, 20 Prosinac 2011 07:42

vidosi_frama_2010Nedjelja, 18 prosinac 2011. ostat će zasigurno dugo u sjećanju mnogih mještana najstarije livanjske župe Vidoši. Do kasnih popodnevnih sati orila se pjesma, smijeh i veselje u prostorijama škole Vidoši.

Franjevačka mladež (FRAMA) i kreativna gospođa Roberta Perković priredili su božićno druženje za osobe treće životne dobi te za one, kako rekoše mladi framaši , posebno nam dragocjene- osobe sa posebnim potrebama.

Ovoj izvrsno organiuiziranoj svečanosti predhodili su tjedni danonoćnog rada, od dijeljenja 450 pozivnica svakome uzvaniku do uređenja prostora , kontakta sa donatorima,  organizacije samoga programa i domjenka. Poletna mladost vidoškoga kraja na čelu sa svojim duhovnim asistentom mr. sc. fra Božom Blaževićem, pretvorila je tako nedjelju u dan za pamćenje. Punih sat vremena pristizali su gosti sa svih strana i to ne samo seniori. Znatiželja ostalih župljana bila je očito velika. Od očekivanih  350 uzvanika broj se popeo na čak 600 posjetitelja među kojima smo uočili i prijatelje iz drugih župa. Svaki kutak vidoške škole preko hodnika pa sve učionica ispunila su ozarena lica. Vrijedne hostese i medicinske sestre su  uz topao osmijeh ponudili gostima i čašicu  doborodšlice.

frama_vidosi06_2011Svečani program otvorili su šarmantni voditelji Anamarija  Anić i Lovre Perković. Pjesmom Tiha noć, mladi glazbenici frame: Tea, Iva, Krešimir Jozić, Mija Kaselj i Antonela Milorad, započeli su svečanost. Oduševljenju nije bilo kraja kad se na bini pojavila baka u pratnji staroga djeda koji se udvarao na sve načine nebi li dobio ples. Nakon mnogo truda baka je ipak završila u djedovu naručju. Od puste sreće  djedu su pale hlače i duge bijele gaće sjevnule su a smijeh pristunih prolamao se vidoškom župom.

Vesela baka pristala je biti Zora Beljan iz Lopatica, a tko je djed uzvanici su to saznali na kraju predstave. Pa tko li drugi nego biser ove župe – fra Božo.

Nazočnima se obratio i najstariji mještanin ovoga kraja Mirko Krivić iz zaseoka Krivića gaj, koji  ima samo 97 godina. Nastupom  Kulturno umjetničko društva Rudine nastalo je sveopće veselje. Stare pjesme, narodna kola i skečevi koji oslikavaju prošla vremena držali su 600 uzvanika bez daha.

Nakon dvosatnoga  pjevanja Anamarija i Lovre pozvali su goste za pune stolove. Kolači, peciva i sokovi ovim mladim ljudima osigurali su donatori kojima i ovim putem zahvaljujemo a to su: trgovine Pavić, Ivanović i Ljubica, pekarne Brina i Li-pek te tiskara List Livno. Foto studio Kelava je dao svoj doprinos  s tim što je sve uslikao i snimio.
Nakon okrepe mikrofon je uzeo naš fra Božo i zahvalio svima koji su došli kao i  framašima  na njihovom angažmanu te svim: plesačima, glumcima, pjevačima i sviračima. Posebno je zahvalio  ravnateljima škole Miranu Šesti i Goranu Čeki  na ustupljenom  prostoru. Prisutne je ne samo pozdravio nego i  zalio šampanjcem  predsjednik frame Tomislav Mihaljević obećavši da će ovo druženje postati tradicija.
Mikrofon je nestrpljivo preuzeo glazbeni duo : Best i Pere pa je tako fešta dostigla svoje usijanje. Plesali su svi, oni od 7 pa do 97 godina.

Druženje je stiglo svome kraju u kasnim popodnevnim satima. Tako je zaštitno geslo ovoga druženja FRAMA VAS VOLI uistinu postalo stvarnost.

(autor: Josip P.)

&

Komentari (2)add comment

Drago Mihaljević said:

Drago Mihaljević
...
Bravo fra Bože, bravo svima koji ste sudjelovali u organizaciji.
December 20, 2011

marina dugo selo said:

0
bravo baka Zora
:
D bravo bako Zore samo tako nastavi, pozdravi i fra Boži i sretna Nova godina iz Dugog Sela
December 31, 2011

Napišite komentar
smaller | bigger

security image
Upišite prikazane znakove


busy

Online

0 korisnika i 311 posjetitelja online

Novi komentari